מרק אפונה

מרק קטיפתי

עשיר בחלבון, ברזל וסידן

עשיר בסידן וברזל

בבסיס מכיל רק שני מרכיבים - אפונה ירוקה יבשה ומים.

מרכיבים:

חצי ק"ג אפונה ירוקה יבשה

3 ליטר מים

אופן הכנה:

שוטפים את האפונה במים קרים מספר פעמים, שמים בסיר עם 3 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה מאוד ומבשלים במשך כשלוש שעות. רצוי לערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות לסיר. להגשה מזלפים מעט שמן זית מכבישה קרה, מספר גרגרים של מלח גס ועשבי תיבול קצוצים לפי הטעם.

אפשר: לאחר שעתיים של בישול להכניס למרק ירקות קצוצים - סלרי, גזר, בצל ואף קישואים, שומר, שורשים שונים ופרטיות טריות.

תבלינים - כמון, כורכום, פלפל שחור.

ניתן להקפיא את המרק במנות. הוא נשאר טעים ומזין גם לאחר הפשרה.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

סלט קינואה מתאים מאוד לארוחת צהריים קלילה באמצע יום עבודה. את הקינואה יש לשטוף היטב במים זורמים (במסננת דקה או נפה), כדי שלא יהיה לה טעם לוואי מריר. מרכיבים: 1 כוס קינואה מבושלת חצי כפית מלח 2 כפות