מתוקים ללא סוכר או עם כמות מזערית של סוכר:
שוקולד:
זמן הכנה: 5 דקות
טריות: עד שבועיים במקרר, עד שלושה חודשים בהקפאה.
1/2 כוס שמן קוקוס
3 כפות קקאו איכותי
3 כפות סילאן
כפית תמצית וניל איכותית
גיוון: כף פולי קקאו גרוסים / שבבי שקדים / אגוזים קצוצים לא קלויים
אופן ההכנה:
להמיס בסיר על להבה קטנה תוך בחישה שמן קוקוס, קקאו, סילאן. להסיר מהאש, לבחוש פנימה וניל ופולי קקאו / אגוזים, להעביר לתבנית פרלינים ולקרר לטמפרטורת חדר.
לאחר קירור מלא להעביר למקרר ולאחר כ-4 שעות ניתן לחלץ מהתבנית ולהקפיא.
מתוקים ללא סוכר או עם כמות מזערית של סוכר:
שוקולד:
זמן הכנה: 5 דקות
טריות: עד שבועיים במקרר, עד שלושה חודשים בהקפאה.
1/2 כוס שמן קוקוס
3 כפות קקאו איכותי
3 כפות סילאן
כפית תמצית וניל איכותית
גיוון: כף פולי קקאו גרוסים / שבבי שקדים / אגוזים קצוצים לא קלויים
אופן ההכנה:
להמיס בסיר על להבה קטנה תוך בחישה שמן קוקוס, קקאו, סילאן. להסיר מהאש, לבחוש פנימה וניל ופולי קקאו / אגוזים, להעביר לתבנית פרלינים ולקרר לטמפרטורת חדר.
לאחר קירור מלא להעביר למקרר ולאחר כ-4 שעות ניתן לחלץ מהתבנית ולהקפיא.
סוכריות ג'לי תפוח
זמן הכנה: 10 דקות
טריות: עד שבוע במקרר
מרכיבים:
כוס מיץ תפוחים טבעי
2 כפות אגר אגר (אצות מקרישות, ניתן לרכוש בחנויות תבלינים / אפייה)
לבשל בסיר, להביא לרתיחה, לערבב עד המסה של הגושים. להעביר לתבנית פרלינים או תבנית קוביות קרח. לקרר כארבע שעות עד התייצבות מלאה. לחלץ מהתבנית ולשמור במקרר.
סוכריות ג'לי ענבים
זמן הכנה: 10 דקות
טריות: עד שבוע במקרר
מרכיבים:
כוס מיץ ענבים ירוקים עסיסיים – איך מכינים? מועכים את הענבים בקערה ומסננים. כדי לקבל כוס מיץ תצטרכו להשתמש בקילו עד שניים של ענבים, תלוי ברמת העסיסיות שלהם. זה שווה את ההשקעה, כי מתקבלות סוכריות יפיפיות בגוון שקוף – ירקרק.
2 כפות אגר אגר (אצות מקרישות, ניתן לרכוש בחנויות תבלינים / אפייה)
לבשל בסיר, להביא לרתיחה, לערבב עד המסה של הגושים. להעביר לתבנית פרלינים או תבנית קוביות קרח. לקרר כארבע שעות עד התייצבות מלאה. לחלץ מהתבנית ולשמור במקרר.
סוכריות ג'לי מנגו
זמן הכנה: 15 דקות
טריות: עד שבוע במקרר
מרכיבים:
1/2 כוס דחוסה של מנגו מתוק, בשל וטרי
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
2 כפות אגר אגר
לטחון היטב בבלנדר מנגו, מים, תמצית וניל עד לקבלת נוזל אחיד.
לבשל בסיר בתוספת אגר אגר, להביא לרתיחה, לערבב עד המסה של הגושים. להעביר לתבנית פרלינים או תבנית קוביות קרח. לקרר כארבע שעות עד התייצבות מלאה. לחלץ מהתבנית ולשמור במקרר.
סוכריות ג'לי תות בננה
זמן הכנה: 10 דקות
טריות: עד שבוע במקרר
מרכיבים:
בננה בשלה
2 תותי שדה
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
2 כפות קרם קוקוס או חלב שקדים
2 כפות אגר אגר
לטחון היטב בבלנדר בננה, תות, מים, חלב צמחי ותמצית וניל עד לקבלת נוזל אחיד.
לבשל בסיר בתוספת אגר אגר, להביא לרתיחה, לערבב עד המסה של הגושים. להעביר לתבנית פרלינים או תבנית קוביות קרח. לקרר כארבע שעות עד התייצבות מלאה. לחלץ מהתבנית ולשמור במקרר.
גלידת פירות
להקפיא לבד פירות חתוכים וקלופים או לקנות פירות קפואים להכנת גלידות מהירות.
חלק מהפירות טעימים ואטרקטיביים לאחר ההקפאה וללא עיבוד, במיוחד ענבים ירוקים או בננות (לשפד חצי בננה על שיפוד עץ ולהקפיא).
הדרך הכי פשוטה להכין גלידת פירות מעולה – לרכוש מכונה להכנת גלידה מפירות קפואים, כמו יוננאס (לינק http://yonanas.com/). המכונה עולה כ-300 ₪ ומגיעה עם קובץ מתכונים.
בעזרת בלנדר ניתן להגיע לתוצאות טובות, בעיקר על בסיס בננה.
גלידת בננות
זמן הכנה: לפחות 8 שעות הקפאה, 5-10 דקות הכנה.
טריות: להגיש מיד. הקפאה 8 שעות ועד חודשיים מראש.
2 בננות בשלות, קלופות ומוקפאות
אופן הכנה: לטחון בבלנדר בפולסים קצרים ולהגיש מיד!
גיוון:
1/4 כוס פירות יער קפואים או 1/2 מנגו קפוא
1/4 אננס + 2 כפות נוזל אגוזי קוקוס
כף חמאת בוטנים לא ממותקת
4 קוביות שוקולד מריר 99%
בננה מטוגנת
החימום מדגיש את המתיקות הטבעית של הבננה.
זמן הכנה: 10 דקות
טריות: להגיש מיד
2 בננות בשלות
כף שמן קוקוס
כפית אגוזים או שקדים גרוסים
כפית פולי קקאו גרוסים (למתחילים – 4 קוביות שוקולד מריר גרוס גס)
כפית קוקוס טחון
אופן הכנה: לקלף ולפרוס את הבננות לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.
לחמם שמן קוקוס במחבת, לטגן את הבננות עד הזהבה קלה. לפזר קוקוס, אגוזים וקקאו או שוקולד.
קינוח שוקולד מופלא
בקינוח הבא אמנם יש סוכר, אבל אין בו גלוטן ומוצרים מהחי. מתאים לפסח.
מרכיבים:
300 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו (ומעלה)
3/4 כוס סילאן (דבש תמרים) טבעי ללא תוספות
חצי כפית פלפל שחור טחון
כף ברנדי
שתי כוסות פצפוצי אורז מלא או תערובת אגוזים קצוצים טבעיים, לא קלויים ולא מלוחים.
אופן הכנה:
להמיס על אש קטנה את כל החומרים למעט פצפוצי האורז / אגוזים. לערבב עד לקבלת מרקם חלק, להוסיף את הפצפוצים / אגוזים ולשטח בתבנית. לקרר כשעתיים, לחתוך לקוביות ולהגיש.
אפשרות אחרת – לשים כף מהתערובת במנג'טים.
מאפינס ללא חיטה, ללא חלב, דלי שומן ועשירים בטעם
מאפינס רכים, הכנה מהירה. הכמות היא לתבנית 12 שקעים.
חממו את התנור ל-180 מעלות והתחילו לערבב:
250 גרם שיבולת שועל טחונה בבלנדר לקמח גס
כוס ורבע רסק תפוחים
כפית סודה לשתיה
1/2 כוס רכז תפוחים טבעי
1/4-1/2 כוס מיץ תפוזים / חלב סויה / חלב אורז / מים
כפית שטוחה של קינמון
1/2-3/4 כוס צימוקים שחורים (אופציונאלי. ניתן להחליף בחצי כוס אגוזים קצוצים או להשמיט).
מערבבים את החומרים בזריזות, מעבירים לתבנית שקעים משומנת ומקומחת, אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.
ממרח בננה
ממרח מתוק ללחם, קרקרים, פריכיות אורז או כהעשרה לדייסה. ממרח זה עשיר בסיבים, מעניק תחושה של שובע, מעודד הפרשה של סרוטונין ולכן מרגיע ומשפר מצב רוח. הוא מתוק ומנחם למרות שאינו מכיל סוכר או ממתיק מלאכותי. וכל כך פשוט להכין אותו...
מוכנים?
קחו בננה בשלה
קלפו אותה.
מעכו בעזרת מזלג.
הוסיפו
רבע כפית קינמון
חצי כפית אבקת חרובים
חצי כפית שקדיה
Comments