top of page

מטבח מרפא

פצעים מדממים / חתכים - לזרות על הפצע כורכום טחון בשפע. הכורכום עוצר את הדימום, מחטא ומייבש את הפצע. הוא אינו רעיל ואינו גורם לנזק גם אם נבלע או נשאף. חשוב להשתמש בכורכום טרי, בעל ריח עז וצבע צהוב כהה. יעיל גם לטיפול באמפטיגו, שלפוחיות מפרישות, פצעים מוגלתיים, אפטות בפה ועוד.

 

לזיהומים של מערכת הנשימה כגון דלקות גרון, סינוסיטיס, שיעול לח עושים אינהלציית כורכום: מחממים 2 כפות כורכום על מחבת. כשהוא מתחיל להעלות אדים מסירים מהאש ושואפים את האדים מספר פעמים עד שיתקררו. חוזרים על כך שלוש פעמים ביום. לילדים רצוי לכסות את העיניים (עם כף יד) כשהם שואפים. שימו לב, הפעולה עשויה לגרום לצריבה בגרון או במערות האף וכן לשיעול.

 

לנזלת וצינון יש להוסיף לתזונה תבלינים מחממים כגון קינמון, ג'ינג'ר ופלפל שחור. לתבל איתם מזון, לפחות פעמיים ביום (לדוגמה - קינמון בדייסה של הבוקר, ג'ינג'ר במרק באורחת הערב) ולשתות אותם כחליטות / מרתחים לפחות שלוש פעמים ביום. ניתן לחלוט מקלות קינמון במים רותחים, ולבשל שורש ג'ינג'ר במים, להכנת מרתח. לילדים רצוי לתת כשתיה במהלך היום.

 

בצל - כשחותכים בצל הוא גורם לעיניים ולאף לדמוע, אך במינון נמוך הוא יכול לעשות את הפעולה ההפוכה, לייבש (דומה בדומה ירפא - הומאופתיה). חצי בצל ליד ראשו של המנוזל למשך הלילה יכול לייבש את הנזלת. אם האף ממשיך לדלוף במשך מספר שבועות, כדאי לפנות לבירור מקצועי, יתכן ומדובר באלרגיה או חולשה מסויימת שכדאי לטפל בה.

 

לליחה - אגס אפוי בקינמון יכול לעזור בכיוח של שיעול לח ועודף ליחה בשילוב עם שתיית חליטות של קורנית או אזוב טריים שלוש פעמים ביום. לילדים מעל גיל שנה ניתן לתת חליטה מרוכזת וממותקת בדבש אורגני לפחות שלוש פעמים ביום, כפית עד שלוש כפיות בכל פעם, כתלות בגילו ומשקלו של הילד.

 

תפרחת חיתולים -שמן קוקוס המיועד למאכל בתוספת טיפה או שתיים של שמן לבנדר עושים פלאים. במקרים של אדמומיות חריפה ניתן להוסיף טיפה של שמן קמומיל כחול או שמן עץ התה (האחרון רק מגיל חצי שנה).

 

כוויות -יש לקרב את האיבר שנכווה אל מקור החום שגרם לכוויה, אך לא לאפשר מגע נוסף ולהרחיק ממקור החום לאחר 10-20 שניות. החום המתון יכול למנוע שלפוחיות וסיבוכים של הכוויה. אלו-ורה טרי (לא ג'ל קנוי) מועיל מאוד גם לכוויות חמורות, כמו גם שמן לבנדר ושמן מנטה (מנטה מיועד לכוויות נקודתיות, סגורות ולא מפרישות). בכל מקרה של כוויה עמוקה או בעלת שטח נרחב יש לפנות לסיוע רפואי.

 

לכל מחלה / כאב - דמיון מודרך וחשיבה חיובית, מתאים גם לתינוקות קטנים שלכאורה אינם מבינים. מוצאים משפט או כמה משפטים קצרים שאינם מכילים מילות שלילה, למשל "אתה בריא", "יורד לך החום", "השיניים שלך בוקעות בקלות" וחוזרים על המשפט כמה שיותר. מדמיינים את הילד בריא, רואים אותו בדמיון אוכל / הולך / צוחק ולוחשים את המשפטים גם בשעה שהוא ישן. שימוש במים זורמים יעיל גם הוא - רוחצים את החולה במים זורמים שנעימים לו תוך כדי אמירה של משפטים כגון: "המים שוטפים ממך את המחלה / חיידקים / וירוסים" "המים לוקחים איתם את ההרגשה הרעה ואת הכאב". מתעכבים על האיזורים הפגועים ומנקים אותם עם היד.

bottom of page