מלבי טבעוני

קינוח שקל להכין, עם מעט מאוד סוכר ושפע פירות יער עשירים בנוגדי חמצון ומינרלים.

להכנת 6-8 מנות:


2 כוסות מים

500 מ"ל נוזל אגוזי קוקוס (לא קרם קוקוס, לא מי קוקוס. נוזל אגוזי קוקוס - מגיע בקרטון)

3 כפות סוכר

כף תמצית וניל

5 כפות קורנפלור

1/2 כוס חלב צמחי - חלב שקדים, אורז או סויה. אני אוהבת להשתמש בחלב אגוזי לוז ואורז של ויטאריז


לרוטב:

2 כפות סוכר

2 כוסות אוכמניות כחולות או פטל אדום (קפוא)

1/2 כוס מים

כף מי ורדים ללא סוכר או תוספות


להגשה:

קוקוס טחון

בוטנים טחונים


הכנה:

בסיר גדול מרתיחים מים, נוזל קוקוס וסוכר. מנמיכים את האש.

בקערה נפרדת, בעזרת מזלג, ממיסים את הקורנפלור בחלב הצמחי.

לוקחים מצקת מהנוזל הרותח בסיר ומוסיפים אל תוך קערת הקורנפלור תוך כדי בחישה, להשוואת טמפרטורות ומניעת גושים.

את כל תוכן הקערה יוצקים אל הסיר תוך בחישה. מוודאים שאין גושים וממשיכים לבשל על אש קטנה למשל 15 דקות. מכבים להבה מוסיפים תמצית וניל.

מעבירים את המלבי לקערות הגשה אישיות / צנצנות. יש לעשות זאת לפני שהנוזל מתקרר כדי לשמור על מרקם אחיד.

מאחסנים במקרר למשך לילה.


רוטב הפירות:

מבשלים בסיר קטן את הפירות הקפואים, במים והסוכר.

לאחר כ-10 דקות מכבים אש, מוסיפים מי ורדים ומאחסנים בקירור.


כשהמלבי קר, יוצקים את רוטב הפירות (כ-2 כפות למנה).

לקראת ההגשה בוזקים קוקוס טחון ובוטנים קצוצים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

דייסת שבולת שועל 1/2 כוס שבולת שועל אינסטנט כוס ורבע מים רותחים כף גרעיני דלעת, חמניות ושקדים (סה,כ כף מכל הסוגים יחד) כף פירות יער טריים או קפואים חצי כפית פולי קקאו גרוסים או קוביית שוקולד מריר איכ

4 עלי קייל חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה חצי כוס פירות יער קפואים 1/4 אבוקדו 2 תמרים ללא גרעין 1/2 כפית אבקת קקאו איכותית כוס מים קרים לטחון בבלנדר היטב עד קבלת שייק קרמי, מרענן ומעורר חיוניות.

דלי שומן ועשירים בטעם מאפינס רכים, הכנה מהירה. הכמות היא לתבנית 12 שקעים. חממו את התנור ל-180 מעלות והתחילו לערבב: 250 גרם שיבולת שועל דקה (קוואקר) כוס ורבע רסק תפוחים כפית סודה לשתיה 1/2 כוס רכז